Filmer · om litteratur og bøker · om mine følelser og tanker

The Boy who lived

Meg og Voldemort

Da har jeg endelig fått satt meg ned for å skrive om Harry Potteron(maratonet) jeg var på fra søndag 26.juni-27.juni. Jeg var på dette maratonet med Hanne, Synnøve og kjæresten til Synnøve.  Det var totalt 21 timer inkludert pauser,og det var jammen meg en opplevelse jeg sent vil glemme. Men jeg tror ikke (selvom jeg elsker HP) at jeg vil gjennta det med alle filmene rett etter hverandre. Det er jo nesten ekstrem sport i seg selv,og jeg merket det selv ut på tirsdagen etterdønningene fra maratonet.

 Jeg merket fort at jeg spiste alt for lite mat,enn inntak av Red Bull og iskaffe. Så magen min og formen var så som så etterhvert som filmene gikk.

Eneste som irriterte vettet av meg og de jeg var på maratonet med ,var de (unnskyld språket) dritt ungene som satt bak oss. Det var spesielt 2 gutter som var ille,som var en sann pest og plage. For det første stakk han ene tåfiss sokkene sine nesten lagt oppi trynet mitt(litt overdrevet),og det stinket som bare det gjennom første delen av filmen.Etterhvert så stakk både jeg og Hanne (som satt ved siden av meg) albuene der foten hans var. Så sparket de i setene,skravlet i utide og klappet i utide. Vi klaget på de flere ganger til kinovaktene,og selvom de fikk tilsnakk både fra de,oss og et par andre som satt rundt de ;så holdt de på i nesten gjennnom alle filmene med sine sprell.

Til og med vaktene ba folk om å roe seg ned(generelt alle sammen),siden det var folk som hadde gledet seg mye til dette maratonet(vi hadde jo betalt 390 kr for billettene). Selvsagt er det greit med litt klapping og hoing. Men ikke hver bidigste gang Harry gjør noe eller andre karakterene.  Mulig det er bare jeg som er spesiell på de punktet,men vil se på filmene i fred å ro.  Kan jo like godt se filmene da hjemme,men det er jo noe spesielt å se filmene man liker på kinolerrettet en gang til før det er slutt for alltid.

Før filmen var det «Dødsetere» som delte ut gratis juice fra Sunniva og det var spesiell stemning før maratonet. Bortsett fra dårlig opplegg med tanke på toalettsituasjoner underveis, og at de ikke kastet ut bråkmakere ;så var maratonet bra gjennomført fra Oslo Kinoes /Colosseums del.  Pluss også på starten fikk vi se ulike trailere fra den kommende og siste delen av Harry Potter og  Dødstalismanene.

Selvom jeg har sett filmene før,så gråter jeg fremdeles når Fredrik Djervell(Cedric) som spilles av Robert Pattinson dør(og nej,det er ikke pga han er «edward»). Men det er noe spesiellt med den scenen etter at Harry tar med seg hans døde kropp til arenaen. Cedric’s sin fars hjerteskjærende skrik og sorg over å se sin sønn slik.  Så gråt  jeg /felte noen tårer når Dumbledore/Humlesnurr dør og selvsagt når Dobby/Noldus dør.

//linket

Så var det noe spesielt å se alle filmene rett etter hverandre,få en viss oversikt før det hele slutter. Det var et par av filmene som jeg hadde delvis glemt handlingen eller hva som var spesielt med de.  Liker jo bøkene aller best,men er glad i filmene på måte også. Man kan ikke få 100% riktig når man skal filmatisere fra bokserie over til film,og så populær som denne også. Alle har sine egne meninger eller «syn» på hvordan ting skal gjøres eller filmatiseres etter å lest bøkene. Man har kanskje sittet å forestilt seg scener,og ting på sin egen måte. Jeg har også gjort det…

//linket

Når man så filmene rett etter hverandre så man hvor fort Emma Watson(Hermione),Rupert Grint( Ron) og Daniel Radcliff(Harry) vokst opp iløpet av disse årene.

 

//linket

Jeg har lenge tenkt å lese hele bokserien om igjen,men har ikke hatt tid til det. Men etter å sett alle filmene så har jeg enda mer lyst nå. Det er noe spesielt med de,og hvordan man rømme i Harry Potter univers. Skal ta vare på disse bøkene og la mine egne barn(når den tid kommer) få lest de,og kanskje før den tid la nevøen min lese bøkene.

//linket

Så oppsummert kan jeg vel at jeg likte maratonet kjempe godt,og det var somsagt noe spesielt i seg selv. Nå gleder jeg meg enda mer til siste filmen kommer.

 

Reklamer

25 kommentarer om “The Boy who lived


 1. At de fortsatte; bråkegutter stikker man til grisene 😉 Åh, hver gang Noldus dør, da gråter jeg også. Og Sirius; det tåler jeg ikke 😦 JEg gruer meg til siste filmen, og tvillingen. DER gråt jeg noe SINNSYKT i boka, og det begge gangene jeg leste den… :/

  1. hehe,ja.skulle hatt en tryllestav der og da. Gjort de om til griser:P Gråter også når sirius dør, den scenen der er ille. Så føler jeg også med Harry Potter når han skal prøve å ta bellatrix. Man blir litt sint på hans vegne. Oj,det hadde jeg nesten glemt. Tror jeg må ta med meg en hel kleenex pakke + vannfast mascara på kinoen.

 2. Sv; Du vil sikkert like den, men den var jo nesten akkurat det samme som filmen da. Det var ikke vanskelig å få med seg i alle fall, så det var i hvert fall ikke forvirrende!

  // Skal sjekke det ut!

  // Må nok se å få kjøpt ekstern harddisk ja, skummelt når man først har brukt for den!

  1. //tror jeg kommer til det også! det klør i fingrene mine etter å stikke innom play.com å bestille den:P hehe

   // hehe, ja. må nok få en ekstern harddisk. verste er vel at man venter til man trenger det,og da er det som oftest for sent.

 3. Huff slike drittunger hater jeg når jeg er på kino, at dom ikke kan oppføre seg som skikkelig folk! Kan tro det da er enda verre når du har like rundt deg på en maraton! Jeg hadde ikke holdt ut. Men er glad det var en fin opplevelse til tross, siden du først hadde betalt en god del penger for å være der.

  Sv/ Nja, vi venter fortsatt på en bekreftelse som sier vi faktisk kan flytte inn, selskapet som har ansvar for leiekontrakt og slikt er litt treige, men vi skrev på søknaden at vi ville flytte inn 2. juli, så de må få opp farten, så vi vet noe sikkert!

  1. Aw,ja. skulle ønske jeg kunne trylle de vekk.:S Bortsett fra de drittungene ,så var maratonet bra!

   //aha, daså. håper dere får svar snart!

 4. Så moro med marathonet da! Selv syntes jeg det er sinnsykt irriterende med folk som ikke klarer å oppføre seg og ta hensyn til andre… De guttene burde vært kastet ut rett opg slett.

  Jeg har tenkt tanken selv, om jeg skal lese alle bøkene igjen. Jeg har utrolig lyst 😀

  HP in my ❤

  1. Mhm,det var både morsomt,fint og slitsomt på en gang. Det er jo noe spesielt med HP og se alle filmene på en gang:) Hadde lyst å trylle vekk de gutt ungene .
   Foreløpig tror jeg ikke jeg får lest bøkene denne sommeren,kanskje til høsten eller neste år. Har en del å lese til høsten:) hehe

 5. BTW: SV: Jeg syntes en nye Britney sangen er skikkelig fengene ja! Og som du sier, hun har børstet av støvet og kommet seg veldig den siste tiden. Det er moro å se, spesielt oss som har «vokst opp» med Britney musikk, tehe xD

 6. Tilbaketråkk: Film: Bad Teacher «
 7. Ganske kul ting å se alle sånn da, selv om jeg tror øyna mine ville dødd! Du ga meg tanken på å se alle før jeg ser den siste iallefall;)

  1. Var ganske kult å se alle etterhverandre.Fikk en klar oversikt ,særlig når det nærmer seg slutten. *sukk* blir nok trist og vemodig å se den siste:/

 8. Tilbaketråkk: Dear June «
 9. oh, jeg skjønner godt hva du mener med sånne «drittunger».. jeg og hater «sånne».. ødelegger hele filmopplevelsen:s.. opplevde det da jeg så på Twilight:s.. utrolig irriterende:S

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s