Bibliotekaryrket · om min hverdag

NBBK 2017

Nordisk barnebokkonferanse (NBBK) i Stavanger, har kommet godt i gang når dette innlegget publiseres. Konferansen som varer fra 6-8 februar; samler enkelt og greit folk fra de nordiske landene, som gjerne har et hjerte som banker litt ekstra for barnelitteratur. 

Fra min «lille» utforskningstur i Stavanger by.

For min egen del banker hjerte mitt  ekstra for barnelitteraturen, fordi jeg jobber som barne- og ungdomsbibliotekar. En nokså fersk sådan også må jeg bemerke, ettersom jeg   (snart) har  jobbet som det i 1 år nå. På det året som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen, har jeg sett betydningen av hva litteratur gjør for barn og unge. Da gjennom ulike tiltak som formidling gjennom lesestunder, skolebesøk eller boktips m.m. 

Det blir nok flere år fremover hvor jeg «fyller» på med kunnskap og lærdom, men også kanskje møter på utfordringer som på lang sikt vil gjøre meg flinkere på jobben min, og gi meg erfaringer. Bibliotekar yrket er i stadig endring, og det er bra å holde seg oppdatert. 

Bildebøker kan man godt si er barnets aller første «møte» med litteraturen. Gjennom å presentere de for gode bøker gjennom høytlesning fra de er små av , kan du som foreldre hjelpe til å stimulere barnets språkutvikling,  og senere elevens lese- og skriveferdigheter. 🙂 Så høytlesning er veldig viktig!


For min del så ser jeg frem til en tirsdag og onsdag med  interessante seminarer. Det er jo et stort pluss at du møter på andre folk som jobber med litteratur for barn på denne konferansen.  Enten  de jobber  i bok bransjen, som forfattere & illustratører, litteraturformidler og bibliotekarer . 

Lite tilføyelse; Tirsdagen var fylt med mange fine seminarer med b.la Ulf Stark, Stian Hole, Lisa Aisato og mange flere. 🙂

Fra Tirsdag 7 februar og Lisa Aisato er på scenen for å snakke om Astrid Lindgren biografien hun illustrerte.

Onsdags kveld flyr jeg hjemover til Østlandet og jeg ser frem til å begynne og jobbe 100% igjen etter å hvert sykmeldt i et par uker. Ha en fin uke alle sammen! 

3 kommentarer om “NBBK 2017

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s