Bibliotekaryrket · om min hverdag · På godt & Vondt...

Bøker er farlige…

Ikke bare på grunn av at de kan lokke deg inn i deres magiske og fantastiske verden hvor du gjerne blir værende i mange timer, men også at de kan gi deg en ufrivillig pause fra jobb(vel å merke ikke helt skylden.hehe).  Idag er jeg inni min 3 uke med sykemelding etter at jeg dro fra legekontoret med en sykmelding,  og en pakke betennelsedempende jeg skulle ta 1 uke for en veldig vond høyre skulder. Etter 1 uke ble smertene verre og sykemeldingen lengere. 


Fikk streng beskjed fra fastlegen om å begrense tiden foran datamaskin, ikke løfte tungt eller gjøre brå bevegelse. Ikke noe strikking og jeg som er inni en strikkebølge kjente humøret sank og strikke kløen komme snikende. Det at det var høyre arm det gjaldt gjorde ikke saken bedre. Det hendte jeg glemte meg og gjorde brå bevegelser eller løftet armen for høyt. 

Men jeg var innstilt på at perioden jeg skulle være sykmeldt i, skulle være kort. Dagene gikk og smertene tiltok. Smertene som opprinnelig var lokalisert i skulderen strakte seg nedover armen og i hånden samt enkelte av fingrene.   Det måtte sterke smertestillende for å stille smerten slik jeg kunne få litt blund på øyene. Det å pusse tenner gjorde vondt og sitte å taste på mobilen for lenge. Pctid ble det mindre av(dette innlegget har jeg skrevet puljevis over flere dager). 

Det som i utgangspunktet var en vond og betent skulder, viste seg å være etter en tur til en flink fysioterapeut, å være noen nerver i nakken som enten var i klem eller betent. Så da ble jeg ytterligere sykmeldt i påvente at dette går over av seg selv, men fikk tips om å få gå til en fysioterapeut. Hos fysioterapeuten kan jeg  få treningstips for å styrke nakke og rygg. Det går heldigvis mye bedre nå og jeg har noen dager innimellom hvor smertene har tatt seg fri. Så det er på rett vei og jeg er positiv. 


Dette som nå har blusset opp har vært litt i emningen en stund,  men jeg har ikke vært så flink til å lytte på kroppen. 
Så lærdommen å ta fra dette er å ta vare på kroppen. Ikke ignorer smerter eller utsett lege besøk. For min del må jeg være flinkere å ikke lesse på med mange bøker på jobb, og heller gå flere turer. Ikke være klisteret foran datamaskinen og variere arbeidsoppgavene litt. Nå gleder jeg meg til å begynne igjen (vel å merke ikke 100% ennå), og jobbe fra slutten av neste uke. 


De siste ukene har humøret gått litt opp og ned slik som smertene. Det har vært uvant å være borte fra jobben og arbeidsoppgavene jeg trives med. Enten det gjelder skranke tid,sette på plass bøker,  katalogisering, lesestund (pluss mye annet)og ikke minst hjelpe folk med å finne bøker de kan fordype seg i. 


Har savnet jobben veldig mye og ikke minst mine gode kollegaer. Har kjent at jeg har en liten klump i magen for at det er en haug med ting som jeg burde ha gjort, men ikke får gjort , som samler seg opp. Men som ene kollegaen min sa, helsa kommer først. Så jeg får smøre meg med tålmodighet og krysse fingrene for at jeg kommer meg til en fysioterapeut.  Hvor jeg forhåpentligvis får tips & råd til øvelser som på lengere sikt gjør at jeg slipper å få vond skulder og nakke igjen. 


Skulle egentlig lage et oppsummerings innlegg for 2016, men tiden og ikke minst dagene har flydd unna for meg. Men kanskje jeg får somlet meg til det iløpet av neste måned. 

Inntil videre for alle sammen ha en fin uke og husk; ta vare på dere selv! 🙂

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s