om min hverdag

Tvserier på Netflix som er verdt å sjekke ut…

Etter at jeg begynte å abonnere på Netflix har  jeg kommet over mange gode og bra tvserier som jeg har lyst å anbefale videre!  Det er alt fra krim, spenning, drama og komedier! Altså godt og blandet.

DAREDEVIL

Daredevil-12

Dette var en tvserie jeg ble fullstendig hektet på og fikk til og med min søster til å se på denne tvserien. Nå har vi sammen glodd på alle 2 sesongene og venter i spenning på om det blir noe sesong 3 av denne tvserien..

For å si det sånn likte jeg tvserien bedre en filmen med Ben Affleck.  Serien handler om Matt som er en blind advokat ,som etter en ulykke når han var 9 år har fåttsine andre  sanser overmenneskelig forbedret. Han kjemper kriminalitet som en advokat om dagen, og vigilante(synes det hørtes bedre ut enn borgerverner eller hva det blir på norsk) om natten.  Serien har en riktig dose med krim/spenning/drama og det kombinert med gode skuespillere, gjør denne tvserien komplett. Sjekk ut traileren under(elsker sangen som er på den!):

shadowhunters

shadowshunters

Denne tvserien er basert på bokserien til  Cassandra Clare (som jeg ennå har til gode å lese). Boken har blitt filmtisert før og nå er den kommet i tvserieformatet. Nå kan jeg dessverre ikke sammenligne hvorvidt om filmen eller tvserien er bra(eller om ingen av de er det?). Uansett jeg elsker å lese fantasy/dystopi sjangeren og denne tvserien falt midt i blinken for meg.  Den er jo ikke helt i Supernatural sjangeren hvor det er mye blod og gørr . Men den har mye overnaturlige elementer i seg(kanskje ikke samme kaliber som Supernatural monstrene hvis jeg skal sammeligne med noe).

Den kan derimot bli litt for sukkersøt for enkelte ettersom den har jo den «klassiske» trekant drama elementet i seg. Men hvis man ser man bort fra det elementet, er denne er tvserien ganske bra! Har igjen et par episoder av sesong 1 (so no spoilers – for de som har sett hele sesong 1).  Forløpig er det bare kommet 1 sesong av tvserien og jeg venter i spenning på om det blir noe mer.

 

izombie

iZombie er tvserien for de som elsker litt skrekk, drama og krimserier.  Ikke minst Zombier. Vel å merke er ikke disse zombiene «tradisjonelle» zombier som vi kjenner fra tvserier som Walking Dead. Disse zombiene er velfungerende og holder seg i «live» ved å spise hjerner. Denne tvserien vi følger den lovende legen Olivia Moore, som etter en båtfest blir klort av en zombie og våkner opp i en likpose. Etter den livsomveltende opplevelsen kutter hun alle bånd med sin daværende forlovende, og familien hennes holder hun litt på avstand i frykt for at de finner ut at hun er en zombie. Hun tar seg en jobb som rettmedisiner og ved å spise hjernene til de som obduseres får hun glimt av hva dødsårsaken er. Ved hjelp av sjefen sin Ravi (som finner ganske fort ut at hun er en zombie) hjelper hun politiet med å løse mord, under dekket at hun er synsk.

Jeg og søsteren min kom over denne tvserien  ved en tilfeldighet. Vi ble hektet delux  og nedturen etter siste episode i sesong 1,  var at sesong 2 ikke var tilgjengelig på Netflix ennå. Hittil har det kommet ut 2 sesonger av tvserien, men en tredje er i anmarsj ettersom jeg  forstår. Sjekk ut traileren under! Bli hektet! Serien er kjempebra!

 

unbreakable

unbreakable-kimmy-schmidt-on-netflix

Unbreakable Kimmy Schmidt handler om Kimmy som etter å blitt holdt fanget i en bunker (som var begravet under bakken) i 15 år, blir befridd. Vi seere følger med hennes nokså klumsete forsøk på å komme seg på fote og ta igjen det tapte.  Helt ærlig så ble jeg ikke helt bergtatt av denne komedien i starten, men den vokste på meg etter hvert. Jeg begynte like den litt sprø og klumsete Kimmy Schmidt, hennes nye venner Titus og Lillian og ikke minst den bortskjemte sjefen til hennes, Jacqueline.  Anbefales videre! Hittil er det 2 sesonger tilgjengelig på Netflix.

bbr

Brooklyn99-logo

Brooklyn nine- nine er en komedie/krim-serie hvor vi følger en rekke politietterforskere som alle prøver å løse saker på sin unike måte. For å si det sånn kan det oppstå en rekke merkelig situasjoner og morsomme episoder som resulterere at seernes lattermuskler for kjørt seg. Hittil har det er det kun 2 sesonger av denne tvserien tilgjengelig på Netflix, men jeg vet sesong 3 har gått på Viasat 4 her i hjemme i Norge.

 

Det var disse jeg foreløpig har å anbefale til dere! Netflix har mye annet bra og spennende jeg skal sjekke ut, og det kommer nok flere slike anbefalings innlegg i fremtiden!

Har dere noen tvserier å anbefale?

 

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s