om min hverdag · om min skolehverdag

Praksis

Mandagen er snart når jeg sitter å skribler dette innlegget. Nok en praksis dag er over på biblioteket og jeg har papirkutt samt hyllekutt(vi har vist noen skarpe hylle kanter på biblioteket) som viser at det er ikke bare å jobbe på et bibliotek. Etter å vært i praksis i snart 1 uke kjenner jeg på kroppen at det er noe helt annet å være på biblioteket hver dag den er åpen ifht til de få gangene jeg jobber fast. Denne praksisperioden har biblioteksjefen satt opp en egen plan for meg så jeg får prøvd med litt på forskjellige poster på biblioteket. Jeg må også etter endt praksis periode skrive en praksisrapport og det er noe jeg såvidt har begynt å pusle med.

WP_001581

Nå for tiden har jeg vært en opptatt bokorm og ryddet opp i skjønnlitteraturen på biblioteket. Ettersom vi har fått et par nye bokhyller må man flytte litt rundt på all bøkene i skjønnlitteratur avd + ordne opp så det blir riktig alfabetisk rekkefølge. Tillegg så får jeg erfaring med å merke bøkene og katalogisere bøkene. Så jeg føler jeg hver dag i praksis lærer noe nytt og ser andre sider av det kommende bibliotekaryrket.

PicFx_2013-01-07_11-46-43-

Sjefen har også lagt inn et prosjekt som jeg skal ha iløpet av praksisperioden og det er å anbefale bøker til barn & ungdom. Jeg skal selv bestemme om hvordan jeg løser det. Noe jeg allerede er godt i gang med å planlegge.Kom gjerne med tips til bøker til barn & unge jeg kan anbefale hvis dere har noe. 

Bunn og grunn så har jeg mye å henge i fingrene i for tiden,og dagen spises litt vekk av praksisen. Men jeg klager ikke!

Jeg håper alle sammen har fått en flott start på uken! Nå skal NCIS sees før jeg tar kvelden.

 

Reklamer

29 kommentarer om “Praksis

 1. Hm, eg er sikker på at eg har eit par tips, men det kjem litt an på kor gamle «unge» er. Eg vil i alle fall anbefale alle bøker av Jostein Gaarder og Klaus Hagerup. Dei har mange bøker berekna på unge. Mange for vaksne også då, men no var det jo unge du etterlyste:)

  1. Det er vel mest ment for unge i den forstand i slutten av barneskolen og ungdomsskolen tipper jeg. Helt enig at Jostien Gaarder og Klaus Hagerup har bra bøker:) Skal se gjennom hyllene på bibliotekt og plukket ut noen!:)

 2. Det virker som en spennende praksis, må være noe helt annet å jobbe der hver dag ja. Jeg kommer liksom ikke på så mange bøker, men jeg husker jeg likte Roald Dahl sine bøker, Sofies Verden og min absolutte favoritt Den lille prinsen. Animal Farm er jo en god bok for ungdommer.

 3. så bra at praksisen går bra:) det er noe annet enn å være på skolen, ja. gøy med et eget prosjekt da!

  1. «American Gods» har jeg hørt mye bra om:) Kanskje jeg skal prøve å bestille den til utsitlligen:) Hvis ikke så kan jeg låne den til meg selv:) hehe takk for tipset!

 4. håper ikke du har blitt for mye skadet med papir og hyllekutt;) Jobben og praksisen høres jo helt fantastisk ut, og sjefen din virker jo til å være drømmesjef, som engasjerer seg for deg, og er opptatt av å gi deg utfordringer og lære deg opp til mer enn bare en ting. Jeg tror dette er plassen for deg Nina:)

  1. Nei, har ikke blitt så alt for skadet av papir og hyllekutt:) Er ferdig å rydde på skjønnlitteratur avd 🙂 Trives godt på praksisen og jobben:)

 5. Kjekt med litt travel hverdag med praksis!
  Hmm.. nå er jeg ikke verdens mest bereist inni bøkenes verden, men disse Twilight bøkene osv er jo det fler og fler som elsker, Harry Potter.. nei jeg aner ikke;)

  1. Alvetegnet av Sigbjørn Mostue er bra serie. Skrev særemnet på videregående om de bøkene:P hehe. Har nettopp begynt på Alanya nå.=)
   takk for tips,skal se om jeg får skviset inn de bøkene:)

 6. //Så bra hvis jeg kan klare å motivere litt:) syns mennesker gennerelt bør fokusere litt mere på helsen, og ikke barfe vekten… Er mange veldig tynne mennesker som ikke gidder å trene av den grunn at de ikke behøver det.. men trening er ikke synonymt med slanking. Vi har fått en kropp, et skjelett og det skal vi ha hele livet.. hjelper lite å være 70 år å syltynn hvis du ikke har muskller nok i kroppen til å klare å leve på en verdig måte. dagens peeptalk;) haha

 7. Høres spennende ut! Jeg vet det er en krevende jobb og mye å gjøre på et bibliotek…men det må være givende å pusle med bøker og ting man liker!! Jeg er ikke så god på ungdomsbøker…hos oss går det i bøker for de aller minste. For de litt større barnehagebarna er Bukkene bruse på badeland en morsom bok 🙂

  1. Det er veldig spennende:) Har fått gjort noe annet enn å bare sitte bak skranken,selvom det også er koselig når man kommer i prat med både voksne,eldre og små unger. Når jeg har ryddet oppe hele skjønnlitteratur avd. har jeg kommet over mange flotte bøker,og leselysten vokste for hver bok jeg fant. Skulle nesten tatt et år bare for å lese bøker man vil .hehe:P Bukkene bruse på badeland er morsom den! Har lest den mange ganger for nevøen min og har møtt forfatteren også:)

 8. // Solnedgangen var nydelig. helt fantastisk å få sett når solen går ned midt i havet. Første gangs opplevelse, og vil gjerne se det igjen:)

 9. Selvom kanskje blir litt mer å gjøre, så håper jeg du trives med det i alle fall 😀 Det høres i alle fall ut som du ikke har det så ille, og det er jo supert! 😀

  1. Trives som bare det nå:) Var en omstilling å jobbe hver dag,men får se ulike deler av yrket. Både de «tunge» med organsering av bøker,rydding og merking av hyller. hehe:) Men også det koselig som å kunne anbefale bøker og treffe folk:D

 10. Åh, for en spennende praksis! Virker som at sjefen virkelig har skjønt det! 😀
  Det kommer jo helt an på alder og kjønn, men jeg anbefaler å sjekke ut/anbefale Jostein Gaarder, Maria Gripe, «K»-serien av Johan Arnt Strøm og Nick Hornby! Elsk på!

  1. Mhm, hittil har praksisen vært super og jeg har gledet meg til å komme meg på biblioteket hver morgen:) Takk for boktipsene! tror jeg vil trenge noe mer hvis de jeg lagt ut blir lånt ut. 🙂

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s