om min skolehverdag · om mine følelser og tanker · På godt & Vondt...

My future

For snart 6 mnd siden avsluttet jeg studiet jeg hadde pga jeg var utbrent,i villrede og usikker på veien videre. Det var kanskje det mest vanskeligste jeg har gjort pga for 6 mnd så fremtiden min usikker ut . Jeg visste ikke veien videre og det skremte meg.

Men de siste tre månedene har jeg virkelig gått i tenkeboksen og begynt å stake frem veien videre. Veien videre til det punktet jeg vil være i livet. Kanskje det punktet jeg var ment å komme til etterhvert.

/Linket
Etter mye oppmuntring fra både venner og familie har jeg nå søkt på «Bibliotekar-og informasjonsvitenskap» på HiOA til høsten. Jeg er ganske spent å se om jeg kommer inn,og jeg får svar i midten av juli om jeg kommer inn eller ei. Dessuten håper jeg at det går bra ifht til ny støtte fra Lånekassen.

Grunnen til jeg velger «Bibliotekar-og informasjonsvitenskap» er at det er en yrkesrettet studie og jeg kan få jobb etter endt bachelorgrad. Men jeg skal nok ta en mastergrad også(..men vi får se når den tid kommer).

De som kjenner meg vet at  jeg er en bokelsker av natur  og det å jobbe på et bibliotek ville være midt i blinken for meg. Bøker og Litteratur har alltid vært en del av meg,men jeg har ikke vært sikker på det som fremtidig jobb før nå. Men det siste halvåret har jeg blitt «slukt» inn i bøkenes magiske univers,og det å kunne dele denne gleden med andre ville være en stor mulighet.

Dette er et studie hvor jeg kjenner meg trygg på,og denne gangen har jeg sendt mail til studiekonsulenter på HiOA(Høgskolen i Oslo og Akerhus) med spørsmål rundt studiet og veien videre..

/linket

Dessuten kjenner jeg én som holder på med studiet nå og hun sier det er flott studie. Mye å gjøre og hardt arbeid,men hvis man er målrettet går det bra!

Var litt usikker om jeg skulle dele dette på bloggen før jeg fikk vite noe ,men greide ikke å vente lenger med å dele dette. Får bare krysse alt som kan krysses for at man kommer inn.

Håper alle får en flott tirsdag!

EDIT: Ettersom jeg var forsinket med studiene mine når jeg avsluttet i fjor,kan jeg ikke få støtte fra lånekassen før jeg har tatt 15studiepoeng. Men gladnyheten(etter å sittet 11 minutter å vente på kundebehandler hos lånekassen) er at jeg kan ta de 15.studiepoenge hvor som helst og hvis jeg kommer innpå HiOA kan jeg ta det der!

Reklamer

52 kommentarer om “My future

 1. Noen ganger får man en knakk, og må bare ta et steg tilbake for å komme seg igjen! Håper du kommer inn på skolen… Så mange bøker du leser må du jo være født til en slik jobb:)

  1. Sant det:) Viktig det! Håper jeg også kommer inn på HiOA på det studiet. Får ikke støtte fra lånekassen før jeg tar 15.studiepoeng ettersom jeg manglet det for å ytterligere støtte fra de. Men,men. Det tar jeg til høsten:)

 2. Det høres jo ut som det perfekte yrke for deg som er så glad i bøker! Og en master er ikke et must, mange gjør det bedre på master etter at de har hatt litt arbeidserfaring. Det høres utrolig spennende ut, masse lykke til! Skal krysse fingrene for at du kommer inn 😉

  1. Takk Luisa:) Er ganske spent og ser frem til høsten hvis jeg kommer inn:) Kjenner noen som går på studiet og kan få kjøpt bøker av hun.Så er jeg heldig å spare litt penger på pensumbøker:)
   Skal avvente med master etterhvert:)

 3. Jeg er så glaaaad på dine vegner!! Tusen takk for at du deler dette med oss, Nina, det gjør hjertet litt lettere. Litt rart med tanke på at jeg ikke eeegentlig kjenner deg, men det føles jo sånn!! Og jeg husker så godt da du fortalte at du hadde slutta. ❤

 4. åh, så spennende! Krysser alt som kan krysses for at det skal ordne seg 🙂 Det er virkelig ikke lett å finne ut hva man vil, nei. Men det ordner seg alltid!

  1. Ja, det jo sant det. Det er ikke alle som «treffer blink» for å si det på den måten:) Nå er det bare å finne seg en jobb så jeg har råd til studiet hvis jeg kommer inn:)

 5. Så spennende! Jeg har alltid syns at bibliotekar har virket som et interessant og spennende yrke! Tenk å ha full oversikt på de fleste bøker og nyutgivelser! Himmel 😉

  Lykke til, og håper du kan ta de resterende studiepoengene på samme skole:)

  Hilde

  1. Hørt mye fint og interessant om yrket!:) Det er så utrolig mye man kan gjøre med en bibliotekar og informasjons vitenskaps bachelorgrad. Mye forskjellige yrkesretninger m.m
   Ringte lånekassen og de sa at jeg kunne ta de 15 studiepoengene på høgskolen hvis jeg kommer inn. Så får jeg støtte etterhvert:)

 6. så bra du har funnet ut noe som du tror du kommer til å trives med! 🙂 Ser for meg at du passer perfekt til det der ja, du som er så glad i bøker ^^

 7. Skal selvfølgelig krysse alt! Håper virkelig det ordner seg, for vi vet vel begge hvordan det er å ha en usikker fremtid, og uten noen planer. Det er ikke noe gøy, og føler jeg må begynne å tenke på en «utvei» selv!

  1. Takk Nina<3 Håper det selv! Får ikke støtte fra Lånekassen før jeg har tatt de 15 studiepoengene jeg mangler for at jeg skal få støtte. men heldigvis kan jeg ta de på høgskolen hvis jeg kommer inn:) Må bare få meg jobb og tjene opp til skolebøker 🙂

 8. Krysser fingrene for deg og for at du kommer inn 🙂 Tenk på bacheloren først og fullfør den, før du tenker master. Sikkert mer enn nok arbeid i bacheloren 😉 Håper det ordner seg med Lånekassa – kan trøste deg med at HiOA har flotte Læringssentre, så det er lett tilgang på å låne MASSE pensum! 🙂

  1. Takk Eva.=) Håper på det selv! Skulle bare ønske jeg fikk svar med en gang:P hehe. Men får ikke støtte fra lånekassen pga jeg mangler 15 studiepoeng for å få støtte. Ettersom jeg avsluttet studiet og var forsinket da,må jeg ajour med forsinkelsen. Men heldigvis kan jeg ta de 15 studiepoengene på høgskolen hvis jeg kommer inn:) Bra å høre at de har flotte læringssentre. må nok låne litt og heldigvis kjenner jeg en som går på andre året på studiet som har bøker som jeg kan kjøpe av henne 🙂

 9. Jeg krysser alle fingre for deg! 🙂 Jeg ble glad av å lese dette innlegget, kanskje fordi jeg føler det lignende selv? For litt siden var framtiden ganske usikker, spesielt når det kom til studier og hva jeg skal «bli». Det er mer frustrerende enn man tror! Men jeg har også gravd litt, gått i tenkeboksen og endelig funnet ut hva jeg vil, hvert fall for her og nå. Og for en lettelse det er!! 🙂 Jeg har søkt selv, og krysser fingre og tær for å komme inn. Samme gjør jeg med deg! Lykke til Nina 🙂

  1. Aw,tusne takk Elise! Det er kjempe koselige å høre! Kjempe bra at du har gått i tenke boksen og funnet hva du vil.Det er nok mange unge som er i samme situasjon som oss,usikre på veivalget videre. Men heldigvis er det mulig å endre valg og mye mer underveis. Så man er jo ikke fastlåst av valget sitt som jeg følte på forrige studiet. Det var kanskje bare noe jeg følte,men det var kjempe bra at jeg innså at jeg ikke kunne forsette på et studie som trakk meg ned mentalt og jeg slet med.
   Lykke til videre du også !

 10. Å, så deilig at du funnet ut ka du har lyst å gjøre og at du har søkt – håper virkelig du kommer inn og at alt ordner seg for deg Nina – det høres ut som eit kjekt studie, eg og elsker bøker;)

  1. Ja,det er herlig å finne ut hva man har lyst til videre. 🙂 Nå er det somsagt bare å smøre seg med tålmodighet og vente på svar i juli:)

 11. Hei:) Så flott at du har søkt på Bibin:) Jeg går første året der nå og jeg trives veldig godt. Det er et kjempe godt miljø på studiet og mange utrolig flinke lærere. Mange av fagene er interessane – særlig teksthistoriske linjer som vi har nå. Men jeg var ikke forberedt på hvor vanskelig Kunnskapsorganisasjon og gjenfinnings fagene (som katalogisering, klassifikasjon og referansearbeid) innebar. Et tips er å starte en kollokvie snarest mulig og jobbe jevnt og trutt med oppgavene. Bare du er motivert og har gode arbeidsvaner går det bra! Og tenk på de supre jobbene man kan få:) Masse lykke til!

  1. Jeg er veldig spent å se om jeg kommer inn:) Hørt mye fint om studiet og tiden etter studiet!:) Hørt det også mye arbeid,men som hun ene jeg kjenner som går på studiet sier; så lenge man er motivert og målrettet skal det gå bra!:)

   Jeg skal huske på tipset om å melde meg inn på kollokvie grupper!

 12. Åh så spennende 🙂 Jeg håper virkelig du kommer inn, det hadde nok vært perfekt for deg!! Jeg tenkte også på bibliotekar studiet før jeg startet på skolen igjen for tre år siden…litt av grunnen til at jeg ikke valgte det var fordi da måtte jeg flytta til Oslo igjen. Men mamma er bibliotekar og jeg er oppvokst på biblioteket og jeg elsker å være der blant bøkene! Det er nok et fint yrke når man elsker bøker!

  1. Mhm:) Både familie og vennene mine sier det studiet må være midt i blinken:) Hørt mye bra om studie somsagt og det er bare å vente i spenning i et par måneder for å svar:)

 13. Lykke til! Håper du kommer inn 🙂 Stå på så går sikkert dette kjempebra 🙂

  SV: Vi får se 🙂 Jeg føler allerede jeg har mistet mange lesere fordi jeg er så inaktiv.. Og ikke minst så virker nok bloggen min driiiitkjedelig, hehe.. Men jeg får se om jeg får gjort noe med det og bli mer aktiv både i egen blogg og med å kommentere hos andre 🙂 Men som du sier, ting tar tid og det er jo ikke alltid tiden strekker til – selv om man vil 🙂

  Takk for besøket Nina C.

  1. Takk:) Nå gjenstår bare ventetiden:) hehe

   //Bare hyggelig! Håper det går bra med deg ! Jeg kommer til å titte innnom værtfall:D hehe.

 14. Jeg krysser fingrene mine for at du kommer inn, for det studiet tenker jeg også er midt i blinken for deg. For det første skriver du om bøker så bra at jeg blir inspirert å lese (seriøst, det skal litt til!).. så jeg tenker du er den fødte til det studiet! Skal krysse fingrene for deg;)

 15. Tilbaketråkk: Mars 2012 |

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s