Inspirasjon og tips · om min hverdag

Knit by me

For et par uker siden begynte jeg med strikkeprosjekt #3 og det skulle bli et skjerf. Jeg strikket nesten som jeg så «mannen med ljåen» og etter et par ulykker(dvs miste masker og få merkelig høl) ble skjerfet ferdig idag. Det er evigheter siden jeg ble ferdig med et strikkeprosjekt og selvom skjerfet har skavanker her og der så er det noe ‘egenprodusert‘. Nå gjenstått litt fiksing med å feste løse tråder og få testet ut  skjerfet. Dette skjerfet er kanskje ikke det man bruker i -30 ettersom garntypen er ikke av den tykkeste sorten.

Det er noe spesiellt med å strikke og selvom jeg ikke er proff (har en del uferdig prosjekter å underskrive på det.hehe) så er det en hobby jeg har hatt siden barneskolen. Jeg ønsker å bli bedre og håper at jeg kan prøve meg på ulike mønstere etterhvert(selvom jeg greier føreløpig bare rett/vrang til nå).

Vil anbefale en blogg jeg kom over hvor håndarbeid er i fokus. Jentene bak bloggen Knit’n’roll  legger ut oppskrifter på ulike strikk og er kjempe flinke i det! Sjekk ut bloggen her!

Så er de også flinke til å svare på spørsmål rundt strikking. Jeg hadde en del spørsmål rundt oppskrift til lue ,og hvordan man får regnet ut hvor mange masker man skal ha ifht til hodemål. Det er så mye som teller inn på hvor mange masker du skal ha og hvilket prosjekt du skal ha. Du må ha riktig strikkepinne str ifht* til garntype, se på strikketettetheten(dvs hvor mange masker det går på 10 cm) m.m

Neste strikkeprosjekt er lue og selvom jeg ikke er lueperson delux har jeg alltid hatt lyst å finne en som passer meg. Å strikke selv er kanskje en fin måte å gjøre det! Da finner man garntyper,farger og kan bestemme mønster.

Ønskedrømmen er å kunne greie og strikke en såkalt «Mariusgenser«, og kanskje noen kule votter. Foreløpig holder jeg med til skjerf-og lue strikking.

Håper alle får en fin lørdag og søndag!

psst. ville bare gi en liten headsup om at jeg skal gjøre bloggen litt mer «julete» iløpet av helgen(Blir ikke store forandringen! Bare litt forandring på farger og header evt).

(* I forhold til)

Publisert den 10.desember 2011 @ 12.30

Reklamer

51 kommentarer om “Knit by me

 1. Så fint et skjerf! Flink er du 🙂 Har aldri strikket ferdig noe, har blitt så opprørt og sinna over å ha mistet masker at jeg bare har gitt opp, haha..
  Mariusgenseren er nydelig!

  1. Takk,det var koselig å høre:) Var litt sånn før at jeg ble irritert over at jeg mistet masker og ting ble litt merkelig. hehe:) Nå blir det spennende å se om jeg greier å strikke en lue. Evigheter siden sist jeg gjorde det:)

 2. Syns du har vært flink! Skjerfet ble veldig kul!! Jeg er ikke lue person selv, men husker en gang at jeg prøvde en lue som venninna mi hadde som var utrolig kul. Den passer meg i tillegg, og var på jakt etter noe lignende. Fant jo aldri, var ikke fargen feil, var stoffet, formen etc.. skulle ønske jeg kunne strikke da.. Så det er ikke dum idee å gjøre det selv;)

  1. Tusen takk:) Nå må jeg bare prøve ut skjerfet og se om det tåler litt kulde:P hehe. Nej,det skal ikke være lett å finne en lue som passer. Over 8 år siden jeg strikket lue sist og det var på ungdomsskolen. hehe. Så jeg skal prøve å se om jeg får startet. Prøvd tre ganger nå,men ikke fått det til. Men somsagt øvelse gjør mester:P

 3. Synes så absolutt det ser ut som et vellykket strikkeprosjekt. Skjerfet ser veldig fint ut! Jeg hadde mine håndarbeid-glansdager på folkehøgskole, da hele skolen ble rammet av strikke- og heklebasillen. Har heklet en del sjal i min tid, ja. Hun jeg bodde på rom med lærte meg også å strikke votter, men jeg fikk liksom aldri helt med meg hvordan man skulle strikke selve tommelen, så jeg har sånn fire par uferdige votter med manglende tommel liggende rundt. Haha! Tror ikke jeg husker hvordan man strikker nå, så de blir vel aldri ferdige heller.

  1. Er fornøyd selv! 🙂 Har en pose med uferdige strikkeprosjekter stappet oppi klesskapet mitt. hehe. Så jeg ble glad for å gjennføre dette. Neste er lue,og er det er nesten til å rive seg i håret av. Jeg prøver å følge en oppskrift,men det funker ikke.Så da er det bare å prøve seg frem:P hehe. (Øvelse gjør jo mester).
   Har veldig lyst å lære å strikke votter:) Hadde nok hatt problemer med tommel også:P hehe.

 4. Marius genser er så fine!! Så morsomt at klarer å strikke da, uansett om det blir litt uhell så har du ihvertfall tålmodighet og det trengs:) hehe!:) Deilig fint skjerf du hadde strikket!

 5. wow, så flink du er! Jeg er så imponert! Jeg er en skikkelig tilhenger av hjemmelaga, men så er jeg bare så elendig på håndarbeid da. Jeg ønsker virkelig å være flink til sånt, men jeg får det bare ikke til. Men jeg prøver stadig. Øvelse gjør mester er det vel noe som heter :-p hehe

  1. Takk:) Har en god del uferdig strikkeprosjekt,så det har vært «øvelse gjør mester» tanke gang hos meg:) Det finnes mange fine «how-to-knit» videoer på youtube:)

 6. Sv: Gjør det; utrolig mange flotte kaker! 🙂
  Er bare å hoppe i det, det er faktisk ikke så vanskelig som en skulle tro 😉

  Det var jo kjempefint! Du klarer fint å strikke genser – bare lurt å ha noen man kjenner som er dyktige til å strikke i bakhånd til å spørre om hjelp 😉

  1. Ja,er jo bare å gjøre det:) Kanskje jeg skal prøve meg etter lueprosjektet. Svigerinnen min og hennes familie er flinke med strikkepinnene for å si det sånn=)

 7. Det så veldig fint ut 🙂 Jeg skulle ønske jeg var flink til å strikke jeg og, det er så mange fine ting man kan lage! jeg prøvde meg på litt strikking for 1-2 år siden og lagde et par pulsvarmere…men den ene ble for stram, så da ga jeg opp! Får prøve å ta det opp igjen når jeg får mer tid 🙂

 8. Så flink du er, grått er virkelig en fin farge. Skulle ønske jeg var flink til å strikke. Nettopp lært meg å strikke vrang..haha.
  Marius genser har tanten min strikket til meg. Men kunne tenkt å strikket selv.

 9. Skjerfet ser innmari godt ut å gå med – et skikkelig pynteskjerf 🙂
  Noen skavanker her og der gjør ingenting…øvelse gjør mester. Det viktigste er å ikke bry seg så mye om disse skavankene og ikke miste motet 🙂 Lykke til med strikkingen 🙂

 10. så flink du er:) jeg er helt ubrukelig på håndarbeid.. syns skjerfet ble fint og det er jo en egen sjarm med å ha laget det selv.. stå på det gode arbeidet så har du snart strikket både lue og genser:)

 11. Strikking virker så enkelt, men herregud det er jo sååå mye man må tenke på. Jeg syntes du er veldig flink! Tror ikke jeg hadde klart skjerf en gang xD

 12. Tilbaketråkk: 3.søndag i advent |

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s