Inspirasjon og tips

Viktig søndagstur i vente

Søndagen den 23.oktober 2011 er det duket for årets tvaksjon som ledes av Nrk1,og denne gangen er det Norsk Folkehjelp som skal få midlene til å få fjernet og ryddet områder med miner.

Denne søndagen skal jeg og Nina m bruke et par timer av søndagen vår å være med som bøssebærere. Etter tvreklamen for årets tvaksjon så ble vi to rett og slett inspirert til å hjelpe. Så idag har jeg snakket og ringt med hun som har ansvaret for bøssebærere på Ullensaker. Jeg bor ikke der,men ettersom Nina M gjør det så tenkte vi skulle gå sammen der.

Mange klør seg nok i hodet og drar seg i skjegget,og sier » tja, hva går disse penga til da?»

På NRK1 sine nettsider om tvaksjonen står det:

Norsk folkehjelp skal bruke pengene fra TV-aksjonen i seks land med mineproblemer i Asia, Afrika og Europa. I tillegg skal deler av de innsamlete midlene gå til opptrening av minehunder i Norsk folkehjelps eget globale treningssenter i Bosnia-Hercegovina.

I alle landene skal midlene som samles inn i oktober brukes til konkrete mineryddingsprosjekter.  [les mer om hva pengene går til her]

Etter å lest Henning Mankells «Ildens hemmelighet» som handler om en jente som mistet et bein etter å tråkket på en mine. Handlingen er satt til Mosambik og vi følger hennes kamp til å komme tilbake etter skaden.

Miner er kalt «Døden nedenfra» og kan ødelegge mange sitt liv hvis ikke drepe de. Er ikke bare barn som blir offer for dette,men også voksne.

Midlene som samles inn dette året går til konkrete mineryddings prosjekter og trening av hunder som være med søke etter miner.Disse landene skal få midler : Bosnia-Hercegovina,Libanon,Laos,Vietnam,Sør-Sudan,Tadsjikistan og Minehundsenteret i Sarajevo.

Har du lyst å være bøssebærer i ditt område eller hjelpe til?
– Ring 02025 for mer informasjon eller registrere deg som bøssebærer. Registrering via nett er lengere ikke mulig,så du må nødt å ringe for hvis du vil være bøssebærer.

– Kan du ikke være med som bøssebærer kan du evt. gi bidrag til INNSAMLINGSKONTO: 8380 08 09005

Kontakt eller send mail til de som er fylkesansvarlig for aksjonen hvis det er noe du lurer på om saken eller selve opplegget på søndag. De sender deg kanskje videre til de som har med aksjonen å gjøre på hjemstedet ditt!

– Les mer om saken her!

– Nrk1 sin side om TVAKSJONEN her!

Skal du være bøssbærer på søndag? Eller har du vært det før?

Reklamer

13 kommentarer om “Viktig søndagstur i vente

 1. Herlig at dere gjør en så viktig jobb! Hadde det ikke vært for at jeg er nedlesset i skolearbeid, skulle jeg ha meldt meg jeg også.

  God helg, snille du 🙂

  1. Skjønner deg godt! Ikke lett å få rømt unna skolearbeid! Virker som de har fått mange bøsse bærere generelt over hele landet.

   God helg til deg også!

  1. Greit med fridager! Særlig når man jobber! Skjønner godt den!
   Skulle ikke noe på søndagen,så det passet bra med å gå som bøssebærer!Så er det for en kjempe god sak!

 2. Tilbaketråkk: Helgen min |

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s