Inspirasjon og tips · Reise og Livsstil

Drømmereisemål #3

Må bare beklage at disse innleggene kommer i rykk og napp. Synes tiden flyr unna og med døgnet 24 timer så rekker man ikke så mye innlegg utenatt det blir for mye.Men her kommer drømme reisemål #3!

#3 : PRAHA

Den ligger ved elven Moldau i den tidligere østerrikske provinsen Böhmen, som siden 1993 sammen med Mähren og Schlesien utgjør Tsjekkia. Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Bøhmen var opprinnelig et selvstendig kongerike, men gjennom forskjellige giftemål ble landet en del av habsburgernes område (se 1275). På den måten ble landet en østerriksk provins, og Praha var i høy grad en tyskspråklig og tyskkulturell by. Fremtredende tyske forfattere og diktere, som Franz Kafka og Rainer Maria Rilke, ble født i Praha.

Byens universitet, grunnlagt i 1348 av kong Karl IV, var det første universitet i Sentraleuropa.

I dag er Praha særlig kjent for sine vakre og imponerende bygninger, som representerer alle stilarter. Byen er oppdelt i forskjellige områder: Den gamle bydel (fra 1200-tallet), Den nye bydel (fra 1300-tallet – så helt ny er den altså ikke) og Den jødiske bydel. Hradcany med sine katedraler og slottsområdet har vært sete for konger, keisere og presidenter siden det 9. århundre. Det som særlig slår en, er de mange tårn og spir som rager opp alle steder. I begynnelsen av 1800-tallet talte man dem til 103. I dag anslås antallet til å være mer enn 500.

Byens gamle sentrum er fredet som historisk område.[les mer!]

Serverdigheter:

Hvem vil ikke dra til Praha? Kanskje ikke alle  vil det,men har hatt lenge lyst å dra å besøke den kulturelle og historiske byen Praha. Fra før har jeg kun mellomlandet på flylpassen i Praha. Så det var jo ikke mye jeg fikk se av Praha av den lille turen der.

Har hørt mye fint om byen og fått beskjed om det er lurt å sko seg godt når man skal tusle rundt i denne byen.

Er ikke dyre dommene man trenger å betale heller, vet værtfall det lønner seg bl.a å fly med det nasjonale flyselskapet Czech Airlines. Brukte faktisk det på studiereisen min til Hellas i 2010. Fikk gratis lunsj og gratis brus på turen!

Foreløpig blir det bare å drømme seg bort for min del med tanke på reising.Men får jeg meg jobb straks skal jeg spare unna litt til reise hver måned!

Har du vært i Praha? Noen tips eller råd? Billig hoteller o.l?

Kilde: Alle bildene er linket og all info om Praha er hentet fra wikipedias side.


Reklamer

15 kommentarer om “Drømmereisemål #3

  1. Jeg har så lyst å dra til Praha! Kjæresten min har vært der flere ganger og han forteller at byen er nydelig. Så jeg har fått han til å love meg at vi må dra dit en gang 🙂

  2. Der har jeg vært. 🙂 Flott by med mye historie som skinner igjennom i arkitekturen. På Wenceslas-torget er det rent og pent – og nytt og moderne! Det finnes en gigantisk sko-butikk der, for eksempel. 7 etasjer (om jeg husker riktig) med sko, for dem som liker sånt. Kjempebillig jevnt over, jeg klarte ikke å bruke opp pengene mine i det hele tatt – og vi spiste ute hvert måltid minus frokost.

    Hvis du beveger deg inn i litt eldre og avsides deler av Praha, blir det med ett litt av en kontrast – ikke like rent og moderne lenger da. 😛 Gamlebyen er vakker – det samme gjelder Karlsbroen. Vi bodde på et lite hotel som het Hotel Teresa eller noe i den duren (om jeg husker riktig), og det var billig – men der fikk vi også det vi betalte for. Jeg er for eksempel glad for at jeg hadde med egne håndklær, for de som var der var ikke rene. 😛 Men for all del – hotellet gjorde nytten sin, det også.

    Fløy dit med Czech Airlines, og fornøyd med det.

    1. Så fint å høre at Praha lever opp til sitt rykte:) har hørt mye bra somsagt om det. Har mer og mer lyst å dra ditt når jeg leser kommentaren din:) hehe. Søsteren min ville likt seg i den skobutikken du nevner:)

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s