om underholdning · Tvserier

Tv-Høsten: Spesialenheten

OM SERIEN:

I Norge har det siden 1998 vært planlagt å opprette en egen etterforskningsenhet med ansvar for å utrede mistenkelige barnedødsfall. Den skulle egentlig vært operativ fra 1. juli 2008, men grunnet politisk motstand er den fortsatt ikke opprettet. Spesialenheten (Politiets spesialenhet for barnedødsfall) er en dramatisering av enhetens arbeid. Serien er en klassisk krim der man løser én sak per episode, der etterforskningsgruppen finner løsningen på de mest uforklarlige barnedødsfall ved hjelp av detaljert åstedsgransking og tekniske funn. Hovedkarakterene i serien er den nyutdannede profileren Iselin Johrde, spilt av Marte Germaine Christensen, og den erfarne taktiske etterforskeren Stein Olav Sagen, som spilles av Christian Skolmen. Andre medvirkende skuespillere er Bjørn Sundquist, Nils Jørgen Kaalstad og Yasmine Garbi. Enheten består av fem etterforskere med hvert sitt spesialområde; taktisk etterforskning, profiling, teknisk etterforskning, rettsmedisin og research. Hver dag jobber de for å gi svar til dem som har opplevd det tøffeste et menneske kan oppleve – å miste sitt eget barn.

Har sett reklame for den nye krimserien som skal komme på TV3 fra 7.september kl 23.00. Blir spennende å se hvordan denne er og om den får fotfeste hos det norske (tv)folket.

Norsk krim har det ikke vært mye av i serieformat utenom en Varg Veum film her og der. Jeg kan huske en krim/dramaserie som het FOX Grønland eller var det kanskje bare FOX den het. Uansett det var en serie som jeg fulgte med på,og det var en av de bedre krimserier som har vært her i Norge.

Er det en serie du kommer til å se på?

Kilde:  Spesialenheten|tv3.no

Reklamer

14 kommentarer om “Tv-Høsten: Spesialenheten

  1. det er faktisk mye spennende på tv som har starta nå, og dette er helt klart noe jeg skal få med meg. Digger at tv3 har så bra nett-tv også. Faktisk litt slitsomt å huske alt som skal taes opp hele tida;)

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s