Inspirasjon og tips · om bilder og sånt · Reise og Livsstil · Tema

Drømmereisemål #5

Da har jeg endelig kommet ordentlig i gang med «drømmereisemål» innleggene mine,eller nesten. Dette innlegget skulle egentlig vært publisert i forrige uke,men til tider rekker man ikke alt. Under kan du lese litt om drømme reise mål nr 5.Les tidligere innlegg her!

(linket)

#5: Island

(linket)

Kort om Island(kilde):

Island (islandsk: Ísland) er en republikk som ligger på en øy i nordatlanterenden midtatlantiske ryggen, like syd for polarsirkelen. Landet har omtrent 320 000 innbyggere, og et areal på 103 000 km². Øyas hovedstad og største by er Reykjavík, hvis forsteder og omkringliggende områder på sørvestkysten er hjemsted til to tredjedeler av øyas befolkning. Innlandet er preget av lavaørkener, fjell og vulkaner, og er ubebodd.

Island er ei vulkansk øy som, i tillegg til å ligge i skjæringspunktet mellom de nord-amerikanske og euroasiatiske kontinentalplatene også ligger over et varmepunkt. Øya er med dette vulkansk og geologisk aktiv.

I følge Landnåmabok var nordmenn de første bosetterne på øya i år 874 e.kr, da Ingolf Arnarsson slo seg ned der. Fra 1262 til 1918 var Island en del av det norske, og senere danske monarkiet. Island ble uavhengig fra Danmark under andre verdenskrig, og republikken Island ble etablert den 17. juni 1944.

I dag er Island et deomkratisk land med en fri markedsøkonomi. I de siste årene har Island blitt rangert blant de rikeste, og mest utviklede nasjoner i verden. Utviklingen stagnerte for øvrig noe som et resultat av finanskrisen i 2008, som førte til at tre av landets største banker kollapset. (les mer her!)

(linket)

Selvom Island nå tildags er mer kjent for sine vulkaner som skaper hodebry for flytrafikk og finanskriser,så er det noe magisk med den øya. Naturen,varmekildene og vulkaner er noe av det som trekker meg ditt eller gjør så jeg at jeg ønsker meg ditt.

(linket)

Håper jeg en gang i fremtiden er så heldig å få dratt til Island. Få opplevd både natur og det kultur & næringsliv har å by på.

Har du vært på Island før?

 

 

 

25 kommentarer om “Drømmereisemål #5

  1. Ååå.. Dit drømmer jeg meg også. Kjærlighetsferie til Island.. Drømme… Men siden min kjære ikke vil fly, så kan det muligens bli litt vanskelig.

  2. Jeg har vært på Island en gang med jobben. Det var på vinteren, og var iskaldt der. Vet ikke om jeg ville dratt dit igjen… men det var moro å oppleve hesteridning langt ute på vidda, og ikke minst den blå lagune. Det var helt fantastisk å bade der!!

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s