Mine bokanbefalinger · om litteratur og bøker

Hotellet på hjørnet av bitter og søt|Bokanmeldelse

Les andre anmeldelser av boken: Julies Bokbabbel→her!

Jeg ble ferdig med denne boken på onsdagen  og jeg satt igjen med et par tårer ,og et snufs. Boken handlingen er delvis satt til 1942 og videre da den henholdvis beskriver «Henry’s» oppvekst og til 1986 ; da han er en aldrende enke mann.

I boken får vi innblikk i hverdagen til hardtarbeidende innvandrere,mest fokus på de japansk-amerikanerne som etter angrepet på Pearl Harbor i 1941 ble regel rett uglesett og diskriminert. Ettersom annen verdenskrig fikk fotfeste vokste også fremmedfrykten i Usa,og det ble etterhvert satt opp såkalte «interneringsleir» hvor alle med japansk herkomst(selvom de var født i USA) måtte bli skyflet inn i disse leirene for deres «egen beskyttelse». Det var kanskje bare en unnskyldning for å holde kontroll på de,og den amerikanske regjeringen fryktet for japanske spioner.

Grunnen til jeg drar inn det historiske perspektivet er pga det er en ramme rundt selve kjærlighetshistorien som vokser utover boken.

//linket

Selve historien som dere bl.a kan lese innledningsvis om, handler om Keiko og Henry.  De møttes i 1942 da begge var i tenårene ,og det begynte å bli en søt melodi mellom de for å si det sånn helt fra starten. En dag bestemmer den amerikanske myndighetene å sette opp interneringsleir hvor alle med Japansk herkomst blir sendt til.

Dette opplever Keiko og hennes familie på kroppen ettersom de er selv av japansk herkomst. Så en dag blir de to barndomskjærestene brått skilt fra hverandre,og skal lenge kjempe for å holde kontakten .Henry sliter ikke bare hjemme med sine tradisjonrike kinesiske foreldre som forakter alt som har med Japan å gjøre,men også på skolen og ellers i byen han vokser opp i.

Skal ikke avsløre så mye om handlingen annet at jeg synes boken var bra lagt opp med at vi følger to parallelle historier fra da Henry var ung ,og når han i 1986 begynner å bli en aldrende enkemann med sønn. Forfatteren har gjort en bra jobb med disse historiene og får de nesten til å virke som naturlige overganger der vi får høre fra en aldrende Henry,og deretter fra en ung og til tider forvirret tenåring.

Mulig det er bare meg,men jeg følte du gjennomgikk flere følelser når man leste denne boken. Du blir både sint og ergelig,trist ,oppgitt og glad om hverandre. Jeg lever meg virkelig inn i historien som er både bitter og søt om hverandre ettersom historien drives fremover.Dette er kanskje en lettvekter av en roman,men den tar det igjen med bra handling og driv i historien.  Jeg satt med tårer (og kanskje feltet et par stykker) mot slutten av boka,og det er en gripende historie hvor du ikke kan unngå å føle med hovedpersonene.

Språket er enkelt og greit,og det er kanskje enda bedre hvis man leser på engelsk ettersom det på norsk kan virke enkelte steder litt kronglete oversatt. Slutten er kanskje litt brå,og jeg hadde håpet å få lest litt mer av denne historien. Bortsett fra disse småtingene er denne en bra sommelektyre som du kan ta med på både hytta eller stranda.

Passer for de som liker å lese om romantikk ,men også en bok som får deg til å tenke.  Selvom kanskje hovedpersonene er oppdiktet,så er selve den historiske rammen sann.

Har du lest boka? hva synes du?

Reklamer

13 kommentarer om “Hotellet på hjørnet av bitter og søt|Bokanmeldelse

  1. Høres i alle fall ut som en bok jeg vil like! Så skal ikke se bort i fra at den blir satt opp på lista! Holder på å lese Little Women, men det går så sakte fremover, fordi det er så vanskelig, gammel engelsk. Boka ble utgitt for 143 år siden faktisk!

    1. Anbefales værtfall:) det er en enkel og grei bok,som tar opp noe alvorlig samtidig viser seg å være en romantisk fortelling. for å si det sånn,både bitter og søt er den:) hehe

  2. Tilbaketråkk: Juli 2011 |

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s