I dyrenes verden · om bilder og sånt · om min hverdag

1 år

For 1 år siden, den 24.juni 2010 hadde vi bestemt oss for å adoptere en katt fra Dyrebeskyttelsen (avd.Oslo & Akershus). Forut hadde vi bestemt oss for en katt,men når vi kom der så ombestemte vi oss etterhvert da lille Miley kom å koste med meg og Marita med en gang.

Det hele kostet 600 kr og med det fikk du kastrert/sterilisert katten,vaksine + ormkur + idmerket. Ormkur må ute katter ha minst 3 ganger pr år,og det koster ikke dyre dommene. Har du innekatt bør du minst ha 2 ganger  iløpet av året,samt årsvaksiner.

Jeg samlet et par bilder av søtnosen ovenfor, mest for å ikke ha et milelangt innlegg med alle bildene jeg har knipset gjennom det året som har gått.

Det har både vært oppturer og nedturer gjennom det året vi har hatt henne. Første gangen vi slapp henne ut etter hun skulle bli  kjent med oss i 5 uker(inne), rømte hun og var borte i nesten 3 dager før hun kom hjem. Det var faktisk på bursdagen min i fjor hun rømte. Så det var jo en fin dag.hehe

Hun hjelper meg med lekser.. eller legger seg opp på de så hun kun kan få oppmerksomhet

Etter det har hun trofast kommet hjem,vært ute lenge og vært ute gjennom natten . Man blir litt overbekymret «foreldre» etter hun hadde rømt. Så hun får være ute hele dagen,og være inne om natten ettersom vi bor et steinkast unna skogen/holt.

Det er mange som stusset på navnet Miley,og ja det er inspirert av Miley Cyrus. Mange fnyser på nesa av det,men jeg tenker jo ikke noe galt med navnet selvom kanskje navnsøsteren er litt «vill» tenåring i opprør(eller virker som det).  Navnet hun hadde fra dyrebeskyttelsen var Ingebjørg Eriksdottir. Så det var litt for tungvint navn syntes vi.

en av hennes «gjemmesteder», inni seksjonen like ved tven.

Kan jo si at Miley har blitt litt bortskjemt på dette året,og godbiter hun av og til får er reker(ferske). Det er jo ikke vær helg,men i dag på hennes bursdag fikk hun det. Hun elsker det!

Historien til Miley

Miley hun ble funnet vandrende på Hadeland og hun hadde vært alene i over 6 mnd etter at hennes tidligere eier hadde rett og slett flyttet å latt henne være ute for sulte. Det var heldigvis noen snille naboer som tok av seg henne og gav henne litt mat. Men etterhvert hadde de ikke råd til det så de kontaktet dyrebeskyttelsen som tok henne til Mosseveien(Oslo/ Nordstrand).

Første par ukene var hun livredd og hun ville ikke gå ut av kattehuset hun hadde fått tildelt. Hun var livredd for mennesker,og hun bæsjet/tisset inne huset.  De på dyrebeskyttelsen sa at det er henne som har gjennomgått stor forandring med tanke på at hun var så kjærlig og imøtekommende med oss når vi kom. Hun er den mest kosete katten når du først blir «godkjent» av henne.

Hun er kjempe skeptisk mot menn generelt,og blir redd hvis man gjør brå bevegelser eller lager alt for høye lyder. Så noe har skjedd med henne. Vi vet ikke helt sikkert hvor gammel hun er,men etter dyrlegebesøket vi hadde i april måned i år, så sa legen at hun var ca 3 år.

Så jeg anbefaler alle om å adoptere dyr fra dyrebeskyttelsen. Du gir dyrene en ny sjanse i livet!

Vi her hjemme er kjempe glad for at vi fikk henne,og alle sammen har blitt glade i henne. Hun har sin egen personlighet og væremåte. Tror til og med Bella(dverghamster) er vant til henne, ikke at de har hilst på hverandre ennå. Men de har sett hverandre når Bella har vært på sine rulleturer i hamsterballen sin.

"Oh,snap. Hun tar bilde av meg igjen.."

Gratulere med  4 års dagen Miley♥


13 kommentarer om “1 år

 1. Haha, Ingebjørg Eriksdottir, for et navn :p Liker Miley bedre i alle fall :p

  Hun er jo kjempesøt, og det er bra å oppfordre til å adoptere dyr som ikke har noe bedre alternativ! Har ikke fått henne fra dyrebeskyttelsen, men adopterte også Frøya når hun var 3 år gammel, etter er ikke så bra liv, hos alt for mange eiere.

  1. hehe,ja.vet.. skikkelig tungvint navn hun hadde. 🙂

   Takk,hun er kjempesøt. Frøya er jo utrolig nydelig og søt hund da,og jeg tror hun super trives hos dere:)

 2. Kjempesøt historie, og for en nydelig katt! 😀 Jeg syntes det er skikkelig stort av dere å ta inn en katt fra dyrebeskyttelsen. Det er så mange fæle eiere der ute, og det er godt å vite at andrr mennesker har et stort hjerte for dyr 🙂

  1. Mhm, synes det er fint at folk velger dyrebeskyttelsen også. Lillesøsteren min fikk tips fra en arbeidskollega om det stedet på mosseveien i Oslo. Så vi nølte ikke med å adoptere:)

 3. Finfint innlegg Nina! Jeg er også et kallemenneske og har hatt tre stk under oppveksten. Trist at lille jenta di har en vond fortid, men virker som hun klarer seg bra nå og var superheldig som fikk komme til dere=) Jeg skal også ha en katt en gang igjen!

  1. Takker 🙂 Bra at du er en katteperson:) Håper lillepusen har glemt det vonde,og det virker jo nå som hun har det kjempe fint=)

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s