Inspirasjon og tips · Reise og Livsstil · Tema

Drømmereisemål #9

Det har nesten gått 1 måned siden sist jeg publiserte siste innlegg og det er på tide å forsette nedtelling. Mai måned for min del var fylt med eksamens styr og annet. Sikkert ikke bare meg som har hatt det sånn heller.

I denne «mini»blogg serien lister jeg opp mine topp ti (drømme) reisemål, jeg har altså ikke vært der ennå.Men det hindrer meg ikke å drømme meg vekk! Ta gjerne tipset,og lag din egen drømmeliste eller en listen over favoritt reisemålene dine!

Men skal prøve å få denne fast på mandager fremover. Nå er det nr #9 på listen som står for tur.

Drømme reisemål #9: Egypt

Litt om Egypt(kilde):

Egypt er et av de landene med størst befolkning i Afrika og i Midtøsten. Folketallet er anslått til 79 millioner.De fleste av Egypts innbyggere bor i nærheten av Nilens bredder, i et område på omlag 40 000 kvadratkilometer, hvor også de eneste dyrkbare områdene ligger. De store områdene som dekkes av Sahara-ørkenen er heller tynt befolket. Omlag halvparten av Egypts innbyggere bor i byområder, hvorav de fleste bor i de tett befolkede bykjernene i Kairo, Alexandria og andre større byer i Nildeltaet.

Egypt er kjent for sin storhetstid som oldtidssivilisasjon, og for enkelte av verdens mest kjente byggverk, som Pyramidene ved Giza og Sfinksen i Giza. Egypts oldtidsruiner, slik som de vi finner i Memfis, Theben, Karnak og Kongenes dal har vært og er viktige åsteder for betydningsfulle arkeologiske studier, og funn fra disse stedene står nå utstilt i kjente museer rundt om i verden.

Egypt er i dag en av de mest utviklede og diversifiserte økonomiene i Midtøsten, hvor turisme, jordbruk, industri og serviceytende næringer hver står for nesten like andeler produksjon. Den egyptiske økonomien er i kraftig utvikling, mye på grunn av investeringsvennlig lovgivning forbundet med intern og politisk stabilitet, samt nye handelsmuligheter og markedsliberalisering.

 

//linket

Egypt har alltid fascinert meg,og jeg har lenge hatt lyst å reise til «landet med alle pyramidene». Før jeg begynte på studiene mine funderte jeg litt på om jeg skulle begynne med Egyptologi. Men slo fra meg den tanken etter mye om og men.

Kart over Egypt

Har både lyst å reise langs Nilen og titte innom Kairo eller Alexandria,men også fått sett litt andre steder av Egypt. Hurghada har jeg hatt lyst å ta turen etter både et par av mine venninner hadde vært der,men også jeg har lest om stedet på et par blogger også.

klikk på bildet for lese om Hurghada på wikipedia.

//linket
//linket

Har du vært i Egypt? Noen reisetips?

 

*alle bildene er linket

Reklamer

30 kommentarer om “Drømmereisemål #9

 1. Egypt står et eller annet sted på min liste også! (Mannen er også veldig ivrig på at han skal ri på en kamel, det må det vel være muligheter for her, eller? hehe)

 2. Har bare vært i Hurghada og det var egentlig ikke så stor suksess. Gassen ble sykt matforgiftet og vi likte oss ikke så godt der. Vi skulle egentlig en tur til Luxor, noe jeg tror hadde vært veldig spennende, men så ble jo gassen så dårlig:/ Jeg tror ikke vi blir å dra tilbake dit noengang, men Kairo og Alexandria virker som spennende reisemål! Jeg har feks sykt lyst å se pyramidene

 3. Egypt er så alt for interessant! Jeg har så lyst til å dra dit kun for å studere eldre, egyptisk historie; lære meg hieroglyfer og alskens mulig annet. Jeg har alltid vært fascinert av de gamle faraoene og mytologien deres. 🙂

  sv: Sant, så sant. 🙂

  Du som meg. Vanligvis bak bøker og i vinduskarmer og i skoesker og kofferter og bager og slikt. Har fylt dukkestuen til søstrene mine for lenge siden. 😛

  Ja, er det samme problemet jeg har.
  Så derfor er jeg en flittig bruker av http://www.bookdepository.co.uk/.
  Turer innom Outland er alltid så fantastisk, og plutselig har det gått 7 timer. Forstår fullt og helt hvordan minstesøss kan bruke så mye tid på Barnes & Noble som hun gjør. ^^

  Ja, i dag har jeg ikke gjort annet. La meg midnatt, våkna 9, 10, 11:30, 12:10, 13:40, 14:30 og sto opp 15:30. 😛 Skills! 😉

  1. Helt enig med deg, egypt er alt for interessant. Har lenge lyst å lære å lese hieroglyfer og være litt ala indiana jones typ person:) hehe.
   Har brukt bookdepository et par ganger nå,venter en bok derfra nå:) Jeg kan også bruke et par timer på bokhandelen eller biblioteket:)Mange bokskatter der ute som venter å bli plukket opp 🙂

   hehe,bra at du kom deg opp:) hos meg greide jeg å stå opp innen tolv:) her hjemme går moren min å maser når jeg ikke står opp eller så bråker hun med et eller annet:)

 4. Jo da har vært der jeg. Men ble jo stuck på hotellrommet!!! Eller ikke rommet, men hotellområdet. Fikk ikke sett en eneste pyramide eller serverdighet eller noe pga opprøert som begynte akkurat mens vi var der. Det var utrolig kjedelig, så jeg må nok tilbake dit en gang.

  1. Det er sant det! kjipt at det opprøret akkurat skulle komme der, et par av mine venninner skulle til Egypt da. Men det ble avlyst. Får håpe du får kommet ned ditt en gang,uten at opprør er til.

 5. Egypt både ser og høres helt herlig ut 🙂
  Jeg skulle egentlig dit til høsten som kommer for å feire 50-årsdagen til mamma, men det ble Bulgaria i stedet, da broren min plutselig strittet helt i mot å nekta å bli med hvis det ble Egypt.

  1. Aw,synd at det ikke ble noe Egypt tur. Men du får sjekke på restplass.no om billige billetter. kanskje du greier å overbevise broren din:) hehe.
   Dere får kose dere i bulgaria når den tid kommer:)

 6. Jeg har også veldig lyst til å reise til egypt hvis jeg noen gang blir kvitt flyskrekken 😛

  Liker denne «reisespalten» din kjempegodt, veldig spennende! 🙂

 7. sv: Ja, det er det. 🙂
  Ja, ble først inspirert av Indiana Jones, så leste jeg noen bøker av Matthew Reilly og Tim Powers, så noen sesonger med Stargate SG-1 og forleste meg på Carl Barks- og Don Rosa-historier hvor Skrue og Donald og guttene reiser rundt om i verden på jakt etter skatter. ^^

  Ah, jeg bruker de alt for ofte. De er som Play, bare bøker i stedet for (hovedsaklig) film. 🙂

  Det har du rett i. For øyeblikket gleder jeg meg fælt til å dra til Stavanger og jobbe slik at jeg får råd til å kjøpe den nyeste boken i Jordens barn-serien av Jean M. Auel. Samt diverse fantasy som kommer i sommer. ^^

  Ja, jeg måtte opp før eller siden. Helst før. Kommer til å bli forferdelig å prøve og sove igjen i kveld. 😛 Mamma var i Trondhjem, så jeg fikk sove i fred og ro. *sukke oppgitt*

  1. Så bra at jeg ikke er den eneste som er litt inspirert av Indiana Jones:) tror han er alle arkeologers forbilde,eller værtfall ikon:) Har veldig lyst å lese den serien,har hørt mye bra om Jordens barn serien:)
   Du får ha lykke til å sove igjen! been there done that, sove midt på dagen eller sove lengere virker som en god idé inntil kvelden kommer igjen:)

 8. Egypt er vel et unikt reisemål, som jeg også kunne tenkt meg å besøke. Lekte med tanken å reise ditt med en av kameratene mine, men det skjedde liksom ikke :p

 9. Oh!!!der har jeg også lyst til å dra!!!venninna mi kjøpte en skikkelig bra deal en gang..et par tusen for en uke med hotell og mat..kjempe billig!!

  1. =) Så bra deal det høres ut som ! du kan få et fint pakke tilbud til egypt:) et par venninner av meg fikk et kjempe fint hotell,1 ukes opp og pluss utflukter til under 5000 kr pr pers. Da var det litt fint hotell,så man kan sikkert få et 1 ukers opphold til underkanten av 5000 kr tipper jeg:)

 10. sv: Det har du nok rett i. 🙂
  Du burde lese den. Den er fantastisk. Selv om noen folk mener at det er mye feilinformasjon i de bøkene, er det mye som stemmer også, og jeg storkoste meg mens jeg leste de første fem. 🙂

  Det har du også rett i. Sliter nå. Halv fem og jeg har sittet oppe og løst kryssord i påvente av søvn. Ha-ha. 😛

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s