om min hverdag · om mine følelser og tanker

8.mai

Idag er det frigjøringsdagen, altså 66 år siden tyskerne forlot Norge. Da hadde tyskerne vært i Norge i  5 år.

Frigjøringsdagen i Norge den 8. mai1945 er den dagen tyske militære styrker kapitulerte etter fem år med okkupasjon. Tyskland kapitulerte betingelsesløst, og ut over sommeren 1945 ble de tyske styrkene sendt tilbake til Tyskland. De allierte fryktet at den tyske hæren i Norge skulle nekte å kapitulere og sette opp et fanatisk forsvar på norsk jord. At Tyskland frivillig ville oppgi kontrollen av Norge, som var sterkt befestet og hvor de hadde nesten en halv million soldater stående, var på ingen måte gitt. Men øverstkommanderende i Norge fikk ordre fra den nye rikspresidenten Dönitz om dette.

I 2010 bestemte regjeringen av frigjøringsdagen også skal være veterandagen, en merkedag for veteraner fra andre verdenskrig, såvel som tjenestegjørende i FN-styrker og andre internasjonale operasjoner.

Kilde

//linket

Det er kanskje en dag for ettertanke for de som kanskje har familiemedlemmer (besteforeldre/oldeforeldre) som har opplevd krigen eller deltatt på en eller annen måte for å hjelpe Norge.

Flagget henger opp som vanlig ettersom det er offisiell flaggdag,og for at faren til moren min(altså bestefar meg og mine søskene) var med i andre verdenskrig,i marinen. Han var også på NOTRA skip som fraktet varer og andre ting til nordmenn i England osv.

Foto: Marita Gundersen(min søster)/linket/ Medalje Bestefaren vår fikk etter sin tjeneste

Men jeg slipper ikke helt unna pensum idag heller,selvom jeg heller vil bare slappe av og se på tvserier på pcen. Vi her hjemme skal også grille og kose oss litt etterpå. Så det blir vel litt «slappe av modus» før pensum bøkene blir tatt opp for min del.

Nå skal jeg løsrive meg fra pcen og se å få lest litt pensum  før middagen er klar,eller rettere sagt grillmaten er ferdig.

Ønsker alle en fin søndag!

Reklamer

29 kommentarer om “8.mai

  1. Alltid deilig å lese pensum ute i «det fri».særlig med dette været da!:) håper du fikk en fin søndag! jeg fikk ikke lest så mye som jeg hadde håpet . men skal ta igjen det idag:D

 1. Er så rart å være her på alle slike dager, her er 8.mai bare 8.mai, og 17.mai er en tirsdag i år, that’s it. Huff så kjedelig!

  Jeg visste ikke at Marita Gundersen er søstra di :O Har jo vært borti bloggen hennes og. Rart hehe, men nå ser jeg jo visse likheter på dere, moro 😀

  Oooh nam, grillmat<3

  1. Det skjønner jeg godt, pga jeg regner med at ikke den dagen blir feiret som i norge. du får ta feiringen helt ut da:) hehe^^;

   Ja,hun er søsteren min. er ikke mange som har skjønt den tegningen ennå pga vi er ikke 100% like. men ja,vi er søsken:) ❤

   Alltid godt med grillmat<3 det er det som er så deilig med at varmen er kommet,muligheten til å grille:D

 2. Har selvfølgelig også besteforeldre og oldeforeldre som hadde noe med krigen å gjøre. På gården mormor vokste opp gjemte de jøder, og tyskerne skjøt rett over gården deres. Hadde faktisk om hvordan hun opplevde krigen på vgs, ganske interessant 🙂

  Sv; Hehe, har lest litt rundt, og det var vel bare jeg som ble skuffet over episoden. Jenna var ikke akkurat en person jeg var så særlig knytta til.

  Oooh! Skjønte ikke helt om han døde eller ikke heller jeg. Ble vel distrahert av noe som gjorde at jeg ikke fikk det med meg. Men hvorfor døde han da ikke før han tok av seg ringen, hadde han ikke dødd hvis han ikke hadde tatt av seg ringen da?

  Og så fikk jeg med meg at Jenna også faktisk redda Elena, for før hun ble drept selv, bet hun og drepte hun heksa, sånn at de ikke kunne fortsette ritualet.

  // Hehe, det går nok bra :p

  1. Det er utrolig spennende å høre historier fra annen verdens krig. Har lenge hatt lyst å ta et dypdykk i norge historien rundt det,men har ikke hatt tid pga skole og alt annet. men skal se å få gjort det:) 🙂
   // hehe.. men er det er jo ulike synspunkter, er sikkert en del som er enig med deg. Jeg er sånn at de fleste karakterene er jeg knyttet til på en eller annen måte, men at jeg ble litt trist pga hun døde er vel at hun var den eneste «foreldre» igjen for elena og jeremy.

   Hvis han hadde fremdeles hatt på seg familie ringen hadde ikke elena våknet opp «vanlig». Så han måtte gi opp sitt liv for at hun skulle leve.

   Ja,jenna hjalp henne på den måten. Heksa ble jo distrahert,men ritualet forsatte for det. men så kom bonnie å reddet daget. dumt at elijah ble overbevist at sin stebror.:(

 3. Sv; Haha, han er nok litt for ung :p

  // Ja, var artig. Må få gjort det igjen, skal se om jeg kan få gjort det, hadde jo godt an å sitte ute på verandaen og spille, når det er fint vær.

  // Hehe, forhåpentligvis blir det USA neste år 😀

  // Ja, har ikke særlig lyst til å jobbe lørdager, for da er jeg på Hvaler… :/

  // Oppdaget de nylig jeg også, hadde ikke hørt om den før. Hehe, gadd ikke å gå så langt jeg :p

  1. //hehe ja,han er vel litt ung for Frøya:) 😛

   Ja, vi må se å få hatt noe faste brettspill kvelder eller filmkvelder,vi kan jo variere litt hver gang. Kan også sitte på verandaen hos meg hvis det er min tur en gang.

   // har på følelsen at vi neste år omkring sommeren,kommer til å sende mail til hverandre som vi gjorde når du jobbet på disney world:) hehe. leste forresten gjennom mappen jeg har med mail du sendte fra usa:) hehe morsom lesing!

 4. Hei Nina Christine, og takk for at du stakk innom bloggen min og la igjen en liten hilsen og samtidig synes jeg du har skrevet et flott innlegg i anledningen dagen i dag. Det er i aller høyeste grad en dag vi med fordel burde minnes vår historie og være takknemlige for den friheten vi har og ikke minst for de som kjempet for den! Flott innlegg!!

  1. Hei Dan:) koselig med din kommentar på bloggen min!
   Takk,ja det er viktig å minnes vår historie og ikke glemme det. Synes det er utrolig bra at veteraner blir hedret og de som ikke er med oss lenger blir minnet også. 🙂

 5. Syns det er så spennende (og trist) å høre historier fra krigen! Ha en fin søndag, du også! 🙂

  // Ja, det blir nok ikke det siste vi ser til de! 🙂

 6. Tusen takk, krysser fingrene for at det går bra i morra:)
  Jeg har bare første og andre sesong på dvd. Har begynt på 3 sesongen nå, ser det på nettet 🙂
  Så bra at sesongene blir bedre, som oftest blir de bare dårligere og dårligere. Håper bare at McDreamy or Meredith holder seg sammen, drømmeparet!

  1. =) bare hyggelig!
   Jeg synes værtfall sesongene blir bedre og bedre,men det er jo forskjellige synspunkter fra ulike personer. men det er jo såklart et par episoder i hver sesong som kanskje ikke er så bra. favoritt sesongen hittil er vært nr 5 og 6,men også sesong 2:)

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s