Inspirasjon og tips

Gi Blod-Redd et liv!

I morgen skal jeg forhåpentligvis gi blod etter 1 års ventetid. Grunnen at jeg må vente så lenge er pga jeg tok tattovering i utlandet,pluss at jeg er plaget med psoriassis(utslett) som ofte gir meg småsår. Så hvis jeg har småsår eller åpne sår kan jeg ikke gi blod. De er veldig nøye på det,og det skulle bare mangle!


Jeg meldte meg som blodgiver for over 1,5 år siden på giblod.no sine sider. Du kan også ta turen innom din nærmeste blodbank/sykehus for å melde deg som ny blodgiver.

//linket

Nå har jeg forholdvis små sår fri og har fått utslettet på mine hender under kontroll,så nå faktisk gleder jeg meg til å gi blod. Har et lite sår på hånden,men det er begynt å gro,så må først ringe å høre om jeg kan gi i morgen.Høres kanskje litt bisarr ut,men føler jeg gjør noe bra. Jeg kan bidra til å redde liv og det gjør jeg hver 3 mnd. Eneste er bare et lite stikk,og så sitter du der i ca. 15min-20 minutter. Men alle er jo forskjellige,og det kan jo hende at jeg er vant med å gi blod nå,så hele prosessen går bra for meg. Det gjør litt vondt å stikke inn nålen,men som regel etter det kjenner du ingenting.  Etter blodgivingen får du som regel en liten «takk-for-at-du-gav-blod» gave, enten det er et søtt krus eller et håndkle. Har du bil får du som regel sånn gratis parkerings lapp,husker ikke helt hva de heter.

 

//linket

Funderer du om du skal bli blodgiver eller om du kan gi blod , kan du stikk innom HER! Har du spørsmål rundt blodgiving kan du stikke innom her å se FAQ siden deres eller stille spørsmål selv. De svarer deg ganske raskt også!

Skal du gi blod for første gang kan du lese gjennom praktisk informasjon her!

Klikk på bilde for å melde deg som blodgiver..

Skal prøve å få tatt litt bilder fra blodgivingstimen hvis jeg får gitt blod i morgen,så dere får lite innblikk om hvordan det er ! Skal ikke tvinge noen til å bli blodgiver eller noe, for jeg vet mange er redd for nåler og sånt.

Kilde: Giblod.no

Gir du blod?

Det er bare å spørre i vei om blodgiving,er jo ikke ekspert.men hvis det noe rundt det å gi blod(om hvordan det føles osv) kan jeg prøve å svare. Ellers så råder jeg dere om å stikke innom giblod.no sine nettsider eller spørre legen din hvis du lurer om du kan gi blod eller ikke.

Reklamer

21 kommentarer om “Gi Blod-Redd et liv!

 1. Så flink du er! Burde gitt jeg også, men er jo så pes hele den der prosessen. Uff, dårlig unnskyldning fra min side. Er vel bare å hoppe i det egentlig

 2. Nei uff a meg, jeg blir svimmel, og får vondt i armen bare av å lese dette. Men så er nåler det eneste jeg er redd for (i alle fall som jeg kommer på). Har jo det siste året tatt mange nålstikk, men det skjer bare hvis det er utrolig nødvendig, noe det har vært.

  Men det er utrolig bra at de som tør å gjøre det gir blod, får det trengs, allting monner sier de jo!

  1. 🙂 Alle søskene mine gjør det også,så ble bitt av basillen for å si det sånn:) håper jeg får gitt blod, har gjerne lyst til det.men skjønner jo godt at man ikke kan gi blod hvis man har små sår osv.

  1. Det er det vettu=) Når man ikke liker å ta blodprøver er kanskje ikke noe man bør gjøre,det å gi blod. men det er jo noe man blir vant til:) har tattovering på leggen:)en tribaldrage,som slynger seg rundt et sverd:)

 3. Har tenkt på det lenge, men har undersøkt det nå og jeg kan desverre ikke gi blod pga medisinene jeg går på.. Men vurderer å bli organdonor 🙂

  1. Så synd at du ikke kan gi blod. moren min kan ikke heller gi pga medsinene hun går på i forbindelse med diabetes. Men organdoner er jo kjempe bra det:) skal melde meg inn også,få sånn organdonor kort i lommeboka.:) også viktig å si fra til sine nærmeste at man vil donere bort organene,hvis det skulle skje noe forferdelig.
   Kanskje ikke noe man helst vil snakke om heller.

 4. Så utrolig bra at du gir blod da 🙂 Da er du med på å gjøre noe viktig – helt klart. Det må kjennes godt. Jeg gir ikke blod, da jeg tapper nok blod og dritt ellers hehe (pga epilepsien).. liker ikke sånt, dessverre 😦 Gjør meg ikke noe å ta blodprøve, men å sitte å tappes i et kvarter ville jeg ikke likt 😛 Men det er supert at noen er med på det, og ville gjort det om jeg klarte/turte 🙂

  1. 😀
   Var litt usikker om jeg skulle gi blod eller ikke,før så var jeg ikke noe super duper glad å ta blodprøver(måtte man så måtte man). men ble jo «vant» til det,og nå som man gir blod er jo nålen litt større.
   Kan jo skjønne at ikke alle liker tanken på det,men det varierer jo hvor fort blodet ditt «renner»: høres kanskje litt ekkelt ut. men den tapper f.eks Xantall mg,og det er ikke mer enn det som er forsvarlig.

 5. Høres da overhodet ikke bisarrt ut at du føler at du gjør noe bra ved dette – det gjør du jo så fullstendig! Synes det er kjempefint at du gjør det:D Jeg hadde alltid planer om det selv, men både pga piercingen min (som selvsagt hadde veket for å kunne hjelpe noen med blodet mitt) og ikke minst medisiner jeg går på, kvalifiserer jeg ikke til å kunne gi blod. Men når jeg endelig kan se meg ferdig med alt som heter medisiner, skal jeg igjen melde meg som blodgiver:)
  Kjempeflott innlegg!

  1. Koselig at du synes dette er et fint innlegg.. Ville inspirere til at folk kanskje melder seg som blodgiver. skjønner at folk som er redde for nåler eller ha fobi mot det ikke kan gi blod. Så bra at du skal melde deg etter du er ferdig med medisiner:)

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s