Filmer · om underholdning

The Fighter

Det er et par uker siden jeg så denne filmen her med Nina M og Hanne K. Nina har forlengst skrevet om filmen,og dere kan lese hennes mening om denne fine filmen her! Filmen stakk avgårde med 2 oscar, Christian Bale fikk en for beste birolle(hvis det er det heter på norsk) og Melissa Leo vant Oscar for beste kvinnelig birolle.

//linket
Originaltittel: The Fighter
Manus: Paul Attanasio, Lewis Colick
Genre: Drama
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Produksjonsselskap: Edgartown Ventures, Mandeville Films, Paramount Pictures, Relativity Media
Kinodistribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS
Videodistribusjon: Nordisk Film
Produksjonsår: 2010
Kinopremiere: 11.02.2011
Om filmen(kilde her!)
Eldstebror Dickie hadde talentet og troen, men manglet dømmekraften, og det sendte ham ned mot avgrunnen etter en legendarisk kamp mot Sugar Ray Leonard. Lillebror Mickey er på sin side en bokser ingen forventer seg all verden av, og han lever i sin storebrors skygge. Han er det de kaller en «journeyman», en som stiller opp mot bedre boksere bare for lønningsposen. Men innerst inne venter Mickey på den ene sjansen til å ta steget opp og gjøre noe stort. Og da denne sjansen kommer, må de to brødrene jobbe sammen for å, mot alle odds, ikke bare virkeliggjøre en personlig drøm, men også gjenvinne både deres, familiens, og det lutfattige nabolagets ære og stolthet.

Historien utspiller seg i rufsete arbeiderklassegater i Lowell, Massachusetts, der Dickie en gang var kjent som «Lowells stolthet» etter å ha kjempet mot verdensmesteren Sugar Ray Leonard. Men etter å ha tapt kampen har det gått utforbakke med Dicky, akkurat som med hjembyen hans. Boksingen er lagt på hylla, og livet hans er gått til grunne som følge av et eskalerende narkomisbruk.

Lillebroren Micky har overtatt boksehanskene og er familiens falmende håp om en mestertittel. Men til tross for alt det harde arbeidet, går Mickys karriere ingensteds, og han taper kamp etter smertefulle kamp. Dicky og Mickys knalltøffe mor Alice overser karrieren hans, mens Dicky er hans sterkt upålitelige trener.

Når Mickys siste kamp nesten tar livet av ham, ser det ut som alt er over – inntil den nye kjæresten hans og hennes jernvilje overbeviser ham å gjøre det utenkelige: Bryte med familien, følge sine egne drømmer og trene uten den stadig mer ustabile og kriminelle storebroren.

Etter langvarig og målrettet trening står Micky overfor sitt livs største sjanse når han får prøve seg på verdensmestertittelen. Men når broren og den dysfunksjonelle familien hans på nytt kommer inn i livet hans, må de alle sammen legge fortiden bak seg og bli mer enn en familie bare i navnet. Med Micky og Dicky gjenforent blir dette mer enn en kamp – det er et ordentlig comeback for brødrene, for familien og for byen deres.

Min mening:
Før jeg så denne filmen for et par uker siden visste jeg ikke helt om jeg ville like den. Trodde den ville handle bare om boksing,den gjør jo det,men det er noe mer bygd opp rundt selve boksingen. Det som gjør hele filmen komplett, den har alt fra familieproblemer,drømmer,spenning og ståpåvilje. Ståpå vilje mener jeg at du nesten føler at hovedpersonen (Wahlberg) prøver å komme ut av skyggen av broren Dickie,og lykkes. Du føler gleder og blir lei deg når det ikke går bra.
Jeg tror denne er en av få «boksefilmer» jeg kan si at jeg felte en liten tåre av glede. Selvom det handlingen til tider er litt forutsigbar,gjør det ikke noe. Det er noe å være på med den «reisen». Jeg satt nesten å «hoppet» i setet,og jeg tror sidemannen fikk et par popcorn i sin vei på det verste. Engasjerende er kanskje et perfekt ord for filmen,du blir engasjert og rørt,og følger med på filmen.
Filmen er bygd opp delvis med hjelp av virkelig klipp fra kamper,dokumentar og «vanlig film». Det er det som gjorde filmen spesiell,men bra.
Nok skribling, men dette er en film som jeg aboslutt anbefaler for alle og enhver. Jeg vet ikke om den går fremdeles på kino eller ei,men hvis den går fremdeles og du har ikke sett den, gjør det.
Hvis du likte den filmen,anbefaler jeg også «Cinderella Man«, en kjempe fin film som også handler om boksing,men handlingen er lagt til de harde 1930 årene i USA. Om en hardarbeidete mann som jobber seg opp fra fattigdom til bli den beste bokseren(sann historie).
Kilder: Alle bildene er linket,og info er hentet fra her og her!

 

Reklamer

9 kommentarer om “The Fighter

    1. Har kanskje sett et par, storebroren min elsker de filmene. Så fullt mulig jeg har sett noen oppgjennom årene. hehe. Anbefaler the fighter, litt av hvert=) Er ikke ofte jeg blir engasjert på kino,følger med. Det er noe deler som er kanskje litt småkjedelig,men det tar seg opp veldig fort.

  1. Tilbaketråkk: No strings attached |

Din kommentar vises rett etter jeg har godkjent den. Takk for din kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s